Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στην Monde, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας πως “δεν είναι έξυπνο να πουλάς περιουσιακά στοιχεία για ψίχουλα”, ωστόσο σημείωσε ότι “δεν είναι και συνετή η ανάκληση ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί”.

Ads

“Εν μέσω μις κρίσης αποπληθωρισμού, δεν είναι πολύ έξυπνο να πουλήσει κανείς τα οικογενειακά κοσμήματα για ψίχουλα. Είναι περισσότερο σώφρον να αναπτύξουμε τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να αυξήσουμε την αξία τους χρησιμοποιώντας έξυπνα μέσα χρηματοδότησης για να ενισχύσουμε την οικονομία μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ωστόσο πως “δεν είναι συνετή η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί”.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι ξένες επενδύσεις και κυρίως οι κινεζικές – αναφερόμενος και σε αυτές της Cosco – είναι σημαντικές για τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. “Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές πως θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα”, τόνισε.