Ευθύνες στο «προηγούμενο οικονομικό επιτελείο» και στον προηγούμενο γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τα λάθη στον Ενιαίο Φόρο Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ) επέρριψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώτου.

Ads

«Ο γγ. Εσόδων διαχειριζόταν τα θέματα, σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου με τους φόρους. Ο αρμόδιος για την υλοποίηση γενικός γραμματέας δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα αυτό. Έγιναν λάθη», δήλωσε την Πέμπτη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Περιμένω και περιμένουμε τον κ. Χαρδούβελη να μάς πει τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «όταν κανείς κάτι καινούργιο δεν θα είναι όλα μετρημένα στον πόντο, δεν είναι καλοκουρδισμενο σύστημα το δημόσιο… Το θέμα είναι να παραδεχθούμε τα λάθη μας, και να προχωράμε».

«Βλέπω υπουργό στον ΣΚΑΪ να ξεφτιλίζεται. Αν δεν ξέρει τα θέματα ας μην μιλάει καλύτερα», σχολίασε ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ads