Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, ζητάει εισαγγελική παρέμβαση για τη βιαστική υπογραφή της πώλησης του Ελληνικού στη Lamda Development, του Ομίλου Λάτση, από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ads

Η Νάντια Βαλαβάνη αναφέρει στη δήλωσή της: «Αιφνιδιαστικά και  χωρίς να έχει ακόμη καθαρογραφεί και κοινοποιηθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στους διαδίκους, δηλαδή στην Περιφέρεια Αττικής κ.α. που είχαν προσφύγει, υπεγράφη την Παρασκευή 14.11.2014 μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development του Ομίλου Λάτση,  η Σύμβαση Πώλησης του 100% των μετοχών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Το ΤΑΙΠΕΔ και η Lamda Development υπέγραψαν την Σύμβαση Πώλησης  αγνοώντας επιδεικτικά:

  • Την προθεσμία άσκησης ένστασης και προσφυγής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εναντίον της απόφασης του 6ου Τμήματος του, που ακυρώνει την απόφαση  του Ζ΄ Κλιμακίου του, το οποίο αρχές Σεπτεμβρίου είχε θέσει σοβαρά θέματα παραβίασης  της νομιμότητας.
  • Την αποκαλυπτική μελέτη του ΤΕΕ για την  επενδυτική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου, η οποία  βεβαιώνει ότι η τιμή εκποίησης στη Lamda Development  αντιπροσωπεύει το 1/5 της πραγματικής σημερινής- υποβαθμισμένης– αξίας του.
  • Τις δεσμεύσεις αποζημίωσης της εταιρίας του Ομίλου Λάτση που αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο για πρώτη φορά: Για την παραμικρή καθυστέρηση, ακόμα και υπηρεσιών όπως η Πολεοδομία ή η Αρχαιολογία. Και όλα αυτά προκειμένου να καταλήξει το ισχνό αντίτιμο στον Ειδικό λογαριασμό των δανειστών στην ΤτΕ για την εξυπηρέτηση ενός μη αποπληρώσιμου χρέους.
  • Τις προτάσεις επιστημονικών φορέων, όπως  του Ε.Μ.Π, κινημάτων και συλλογικοτήτων, αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών ολόκληρης της περιοχής, για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου.

Το ερώτημα που είχα θέσει σε προηγούμενες δηλώσεις μου παραμένει:
Σκοπεύει να ασχοληθεί με το Ελληνικό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;»

Ads