Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, απάντησε πως «το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά» και την απόφασή του θα την ανακοινώσει την ώρα που ο ίδιος θα κρίνει πως πρέπει να την ανακοινώσει.

Ads

Ειδικότερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι ανακοινώσεις για αυτό το θέμα δεν μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, θέλει πρόταση, θέλει υπογραφές», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απαντώντας στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω το ναι ή το όχι, όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω».

Ακόμη ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. «Όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητα είναι φίλοι μου. Έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές μαζί. Τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω πως μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν».

Σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου και τις επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να διασφαλίσει τις διαδικασίες εκλογής, ανέφερε πως «τις διαδικασίες δεν τις διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος αλλά όλοι μαζί με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν». «Ο κ. Παπαμιμίκος είναι ένα απλό μέλος της εφορευτικής επιτροπής ο οποίος και προεδρεύει».

Ads

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύοντας επίθεση για την παρουσία του στο ίδρυμα Μπιλ Κλίντον. «Φαίνεται ότι έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις που κρατούσαν πολλές ώρες. Απροετοίμαστος. Πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί αν φύγει από την αλαζονική στάση που έχει να τα καταφέρει. Πάντως η χώρα δεν μπορεί να εκπροσωπείται έτσι», υποστήριξε.