«Θολό» παραμένει το τοπίο αναφορικά με την άρση του lockdown, με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και των επιστημόνων να είναι αντικρουόμενες.

Ads

Ενδεικτικές είναι οι τοποθετήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει lockdown δύο ταχυτήτων με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, να το αφήνει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέροντας ότι «είναι πιθανό να υπάρξουν δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε η η  πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στην ιστοσελίδα Newsbomb είπε χαρακτηριστικά: «Ειδικά σε περιοχές όπως η Δράμα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην νότια Ελλάδα και στην συνέχεια – παρακολουθώντας τα δεδομένα – στη βόρεια».

Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δική του ραδιοφωνική συνέντευξη υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν ακόμα σκέψεις στην κυβέρνηση για lockdown “δύο ταχυτήτων” μεταξύ των περιφερειών», προσθέτοντας ότι   «δεν έχουμε κάποιου τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς».

Ads