Βίντεο από το «διπλωματικό επεισόδιο» που σημειώθηκε στο προαύλιο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή, μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, μετέδωσε ο Σκάι.

Ads

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά ένα μικρόφωνο να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος, και όχι μόνο σε μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας όπως είχε συμφωνηθεί, ενώ ο κ. Αμανατίδης απαντά «κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κ. Αμανατίδης «αρνήθηκε να δώσει μικρόφωνο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ, λέγοντάς του πως αυτό δεν είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας». Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «είπε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα η κοπέλα να βάλει τα κλάματα».

Το δημοσίευμα περί «διπλωματικού επεισοδίου» στην Κομοτηνή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου διέψευσαν κυβερνητικές πηγές.

Ads

«Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος», ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με ρεπορτάζ ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης επεσήμανε προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν προβλέπεται στη συμφωνία των δύο μερών να εκφωνήσει λόγο από μικροφώνου στα παιδιά του μειονοτικού σχολείου της Κομοτηνής.