Γνωστός στην τοπική κοινωνία, στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκσης με προσφορά στον πολιτισμό και συνεργάτης του Αντώνη Τσίτση ήταν ο αυτόχειρας Γιάννος Παπαϊωάννου, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το Ωδείο Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας.

Ads

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο Γιάννος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Λούβρο Ηλείας όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, τελείωσε Λύκειο και Γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο.

Η ζωή του ήταν μοιρασμένη μεταξύ Αθήνας και Ολυμπίας, ενώ είχε επηρεαστεί από το όραμα του Αντώνη Τρίτση για την τοπική αυτοδιοίκηση, στο γραφείο του οποίου υπηρέτησε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Παντρεύτηκε και απόκτησε μία κόρη που μένει και ζει στην Αθήνα.

Ads

Η μεγάλη του αγάπη ήταν ο πολιτισμός και οι τέχνες, με το δημοσίευμα να σχολιάζει ότι επρόκειτο για «μία κουλτούρα  εναρμονισμένη και με το χώρο που επέλεξε για να την τελευταία πράξη του μονόπρακτου της ίδιας της ζωής του».

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος μίλησε για τον αυτόχειρα στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ: «Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, ένας  πραγματικός  φίλος  μου και φίλος  της Ολυμπίας ο Γιάννος  ο Παπαιωάννου.  Το ξέρει όλος ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας. Τον ξέρει ένα μεγάλο κομμάτι της Ηλείας.

»Ιδιαίτερη προσωπικότητα ο Γιάννος, εραστής της Ολυμπίας. Εγώ θα έλεγα και ένας μύστης της ζωής. Είναι μεγάλη απώλεια. Ο Γιάννος ήταν ένα εξαιρετικό μυαλό.  Είχα την ευκαιρία να είμαι φίλος του,  συνομιλητής του και σε πολλές περιπτώσεις εκ βαθέων de profundis  με το Γιάννη. Δεν είναι μία εύκολη μέρα σήμερα για την Ολυμπία και οι επόμενες νομίζω. Έφυγε με τον τρόπο που ο ίδιος επέλεξε και αυτό ήταν σε απόλυτη αρμονία θα έλεγα με την ζωή του Γιάννη, γιατί  ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος και νομίζω ότι εδώ στην Ολυμπία θα τον σκεφτόμαστε και θα τον έχουμε στο νου και στην καρδιά μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας.