Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 62χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 14 Αυγούστου στα Μέγαρα. 

Ads

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη καθώς και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον: Γκόσδη Αντώνιο του Παναγιώτη και της Πολυξένης, γεννηθέντα στις 4-9-1955 στα Μέγαρα Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 14 Αυγούστου, συνάντησε σε περιοχή των Μεγάρων την 11χρονη και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα την έπεισε να τον ακολουθήσει σε περιφραγμένο οικόπεδο, όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Ads

Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το μεσημέρι τις φωνές του παιδιού που προέρχονταν από περιφραγμένο οικόπεδο, όπου βρισκόταν ο δράστης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, τον έβαλαν κάτω και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 11χρονη περπατούσε έξω από το οικόπεδο όταν ο 62χρονος της είπε: «Κοριτσάκι έλα μέσα να σου δείξω τι ωραία σύκα έχει αυτό εδώ το δέντρο».

Ανυποψίαστο το μικρό παιδί μπήκε στο χώρο και τότε ο δράστης φέρεται να προσπάθησε να το βάλει πίσω από ένα δέντρο με σκοπό να προβεί σε ασελγείς πράξεις. Η 11χρονη άρχισε να φωνάζει βοήθεια και να τον σπρώχνει με αποτέλεσμα να καταφέρει να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ακολούθησε η «σύλληψή» του από τους κατοίκους μέχρι που έφτασε η Αστυνομία.