Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που έχει ήδη καταθέσει στις αρχές, ο ενορχηστρωτής της επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ads

Σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, που αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στους δράστες να ξεκινήσουν την επίθεση με το πρόσταγμα «πιάστε τον Κουμουτσάκο», αλλά και αυτός που έδωσε την εντολή λήξης της επίθεσης φωνάζοντας «Λήξις».

Ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης κατηγορείται, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου, ενώ και σε βίντεο, που εμπεριέχεται στη δικογραφία, εμφανίζεται να δίνει εντολές σε παρατεταγμένα μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται πως από τις μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας τουλάχιστον δύο από τους δράστες της επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Στο σπίτι του ατόμου με το τζόκεϊ που γρονθοκοπεί τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές, βρέθηκε υλικό (αυτοκόλλητα) της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

Εξάλλου το ίδιο άτομο φέρεται να συμμετείχε και σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, και σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ πρωτοστατεί σε όλες τις εμφανείς αλλά και «βρώμικες» δραστηριότητες του «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι και την Δυτική Αττική.  Το 2013 έχει συλληφθεί για σωματικές βλάβες σε βάρος αλλοδαπών και το 2015 για ληστείες αλλοδαπών στην Δυτική Αττική. Σε φωτογραφίες που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, και σύμφωνα με την εφημερίδα έχει στην κατοχή της η αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης, τότε 20 χρονών, εμφανίζεται σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής σε ρόλο σημαιοφόρου.

image

image

Έρευνες γίνονται και τον δεύτερο δράστη, με το μούσι, ο οποίος επίσης χτυπά τον βουλευτή της ΝΔ και έχει και αυτός ενεργό ρόλο στη νεοναζιστική οργάνωση.  Το εν λόγω άτομο αναζητήθηκε στο σπίτι του στη Δάφνη χωρίς να εντοπιστεί. Ένας ακόμη άνδρας και μία γυναίκα που σκίζει το σακάκι του βουλευτή, κατηγορούνται για την επίθεση. Ο άνδρας δεν έχει ποινικό παρελθόν ενώ η κοπέλα, που κατάγεται από τον Βόλο έχει συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας.