Σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαύγιτη Γιώργο Ρουπακιά, πως ο δράστης δεν ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο.

Ads

 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο Βήμα το οποίο επικαλείται τη δικογραφία, οι δύο αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο της δολοφονίας στην Π. Τσαλδάρη, στην Αμφιάλη, μαζί με ένα ακόμα άτομο, με ξυρισμένο κεφάλι, το οποίο βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.
Όπως σημειώνεται οι καταθέσεις αυτές έγιναν από δύο γυναίκες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και δημιουργούν νέα δεδομένα καθώς ενδέχεται να έχει διαφύγει απο τις ανακριτικές αρχές ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται πως έχει κομβικό ρόλο.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη δικογραφία εμπεριέχονται και οι κλήσεις από και πρός τον κατηγορούμενο πριν και μετά  τη δολοφονία. Μεταξύ των ατόμων που συνομίλησαν είναι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Εκτός του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο Ρουπακιάς φέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, να μίλησε με ένα μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του νεοναζιστικού κόμματος, έναν απόστρατο αξιωματικό και «επισκέπτη των γραφείων της Χρυσής Αυγής» ένα φίλο του γιου του δράστη, και ένα ακόμα άτομο για το οποίο διερευνάται ο ρόλος και η ακριβής εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ads

Οι αρχές  ζήτησαν την άρση απορρήτου των πέντε τηλεφωνικών αριθμών τους. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία επικαλείται το Βήμα, ο Γιώργος Πατέλης φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό. Μένει να διευκρινιστεί ο χρόνος που έγιναν οι κλήσεις.   

Ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στις 22.30 προκειμένου να πάει σε μια καφετέρια της Αμφιάλης  για να δει τον αγώνα Ολυμπιακού – Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος σημειώνεται πως εκείνη την ώρα ήταν ήδη στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως είπε στην καφετέρια ήταν μόνος του και μίλησε τηλεφωνικά με τον με τον Γ. Πατέλη και τους άλλους με τους οποίους «συζήτησαν για διάφορα άσχετα θέματα».

Όλα τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος εξετάζει τώρα και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.