Αυτοψία έκαναν οι πραγματογνώμονες στο μοιραίο «χαλί» του λούνα παρκ στο Βόλο από το οποίο έπεσε και σκοτώθηκε η 14χρονη Νίνα. 

Ads

Σύμφωνα με το STAR, οι ειδικοί εξέτασαν ένα – ένα τα καθίσματα του παιχνιδιού καθώς και τις μπάρες ασφαλείας δίνοντας βαρύτητα στο σημείο που καθόταν το άτυχο κορίτσι.

Παρούσα στην αυτοψία ήταν η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ. «Το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν πιστοποιημένο από 27 Αυγούστου του 2018. Ηλικιακή ομάδα από 8 ετών και περιορισμό στο ύψος 1.20» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας, Χρήστος Νάστος.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ενώ οι αρμόδιοι του δήμου διατείνονται ότι ο φάκελος της επιχείρησης ήταν άρτιος, το αντίγραφο ποινικού μητρώου της ιδιοκτήτριας ήταν λευκό, ενώ είχε εναντίον της καταδικαστική απόφαση για άλλο ατύχημα που προκλήθηκε στο ίδιο περιστρεφόμενο παιχνίδι, πριν από 10 χρόνια στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένα 9χρονο κοριτσάκι. Επιπλέον, ήδη από το 2017 το «χαλί» είχε κριθεί ακατάλληλο για παιδιά από τον Άρειο Πάγο.  

Ads

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγέλης Χατζηκυριάκος τόνισε: «Οφείλουμε ως κοινωνία και ως δήμος να είμαστε πιο προσεχτικοί. Να αυστηροποιήσουμε τους όρους και τους κανόνες». 

Το πόρισμα θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία του Βόλου. Προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.