Με ένα tweet ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ανακοίνωσε την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. «Είναι οριστικό! Αποφασίσαμε την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος», έγραψε ο Νίκος Νικολόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό χωρίζοντας τον δρόμο του από αυτόν του Πάνου Καμμένου.

Ads

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 12 το μεσημέρι η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος «θα παρουσιάσει τις αποφάσεις της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης για τη νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία του κόμματος, στην Βουλή και στην κοινωνία, χωρίς αποχρωματισμούς και συμβιβασμούς… Χωρίς εκπτώσεις και παραλλαγές».

«Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο “σίριαλ” που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ» αναφέρει στην επιστολή του.

Σύμφωνα με ορισμένες φήμες, ο κ. Νικολόπουλος σκέφτεται ακόμα και την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των ΑΝΕΛ, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει, ως συνεργαζόμενος, στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και κατά περίπτωση, να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Το στίγμα της στάσης που θα κρατούσε το είχε δώσει άλλωστε από την ορκωμοσία της νέας Βουλής, που φανερά ενοχλημένος είχε δηλώσει ότι δεν θα βάλει «γύψο στην γλώσσα του», στέλνοντας μήνυμα στην νέα κυβέρνηση στην οποία μέχρι και χθες συμμετείχε.

Είχε ακολουθήσει η άνευ επιστολής – δικαιολόγησης απουσία του από την ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Βουλής. Αν και είχε προφορικά ειδοποιήσει ότι θα απουσίαζε λόγω ενός μνημόσυνου, το γεγονός ότι δεν είχε στείλει καν την επιστολή όπως ορίζει το άτυπο πρωτόκολλο, καταστούσε σαφές πως ο κύριος λόγος της απουσίας του ήταν η δυσαρέσκεια του για την μη αξιοποίησή του είτε στην κυβέρνηση είτε στην προεδρεία του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αχαΐας φέρεται να είχε αποσπάσει την υπόσχεση του κυβερνητικού συνασπισμού ότι θα λάβει θέση στο προεδρείο του κοινοβουλίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς μόνο τα 5 πρώτα κόμματα εκλέγουν αντιπρόσωπο, και για να μπει στο σχήμα ο Νίκος Νικολόπουλος θα έπρεπε να γίνει αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής.