Ο 19χρονος ηθοποιός Μάθιου Μίντλερ αυτοκτόνησε με ουσία που παρήγγειλε από το ίντερνετ. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε νιτρικό νάτριο που παρήγγειλε από την Amazon και κόστιζε 15 δολάρια.

Ads

Οι γονείς του σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι υπέφερε από «ακραία μορφή άγχους».

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στην σειρά «Our Idiot Brother», είχε αρχίσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Millersville της Πενσυλβάνια. Ο 19χρονος αυτοκτόνησε λίγες μέρες, αφού έφυγε από το σπίτι του για τις σπουδές του. Η οικογένεια του κάλεσε τις αρχές, καθώς ο Μάθιου είχε φύγει από τον κοιτώνα του και δεν είχε επιστρέψει, ούτε εμφανίστηκε στην τάξη του την επόμενη μέρα.

Ο νεαρός εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης. Η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης αναφέρει ότι «Τελευταία φορά τον είδαν να περπατά από την αίθουσα διαμονής του προς τον χώρο στάθμευσης στις 8:11 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης. Φορούσε ένα λευκό φούτερ με κουκούλα, τζιν και λευκά πάνινα παπούτσια και κουβαλούσε ένα μαύρο σακίδιο».

Ads

Η μητέρα του Μόνικα Μίντλερ ανακάλυψε τον τρόπο που αυτοκτόνησε, καθώς έψαξε το ιστορικό του διαδικτύου του γιου της. Ο ηθοποιός αναζητούσε πληροφορίες για το πώς να προμηθευτεί νιτρικό νάτριο και να το χρησιμοποιήσει για να τελειώσει η ζωή του ανώδυνα. Παρήγγειλε την ουσία στο Amazon για 15 δολάρια. Η ποσότητα που έλαβε ήταν αρκετή για να σκοτώσει μέχρι και τέσσερα άτομα.

Η Μόνικα Μίντλερ ανέφερε ότι μίλησε ανοιχτά για τη διαδρομή του παιδιού της μέχρι την αυτοκτονία με την ελπίδα ότι θα ήταν μια προειδοποίηση για άλλες οικογένειες που πιθανόν να μην γνωρίζουν τους κινδύνους της φαινομενικά αβλαβούς ουσίας. Αλλά και να εντοπίσουν νωρίς τα σημάδια στα δικά τους παιδιά.