Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 55χρονος επιχειρηματίας στη Σκιάθο την Τετάρτη 17 Αυγούστου αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο κατονομάζει έναν τοκογλύφο στον οποίο χρωστούσε χρήματα.

Ads

Συγκεκριμένα, ο αυτόχειρας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, είπε στην οικογένειά του πως σκόπευε να μεταβεί στη βίλα που είχαν στην περιοχή της Αγίας Ελένης, ώστε να τραβήξει φωτογραφίες από τον χώρο, με σκοπό να τις δημοσιεύσει σε πλατφόρμα βραχυχρόνια μίσθωσης για να βρεθούν πελάτες και να τη νοικιάσουν.

Σε αυτή τη βίλα τον βρήκε απαγχονισμένο η οικογένειά του και ειδοποίησε την αστυνομία. Η σορός του 55χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, ώστε να πραγματοποιηθεί η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

Ωστόσο, ο γνωστός επιχειρηματίας είχε αφήσει δίπλα του ένα σημείωμα από το οποίο φαίνεται πως ο 55χρονος αυτοκτόνησε μην μπορώντας να αντέξει τα δυσβάσταχτα χρέη. Στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην εστίαση (σουβλατζίδικο και καφετέρια), όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε στο οικονομικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να τα αφήσει. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το χρηματικό ποσό που όφειλε ο επιχειρηματίας με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει από την ψυχολογική πίεση που υφίστατο.

Ads

Σύμφωνα με το e- thessalia.gr, ως υπεύθυνους για την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του, ο 55χρονος επιχειρηματίας, καταδεικνύει και έναν τοκογλύφο, τον οποίο μάλιστα κατονομάζει στο σημείωμα. Έτσι, οι αρχές πλέον διερευνούν κάθε πιθανή πτυχή της υπόθεσης χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο 55χρονος να έπεσε θύμα κυκλώματος τοκογλυφίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διενεργείται θα εξεταστεί εάν το όνομα που αναφέρεται στο σημείωμα, ως υπεύθυνος τοκογλυφικών πράξεων, είναι υπαρκτό και θα αναζητηθεί εάν πράγματι ο 55χρονος είχε δανειστεί χρήματα με δυσβάστακτους όρους από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί εμπλοκή του παραπάνω προσώπου, αναμένεται να σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Από τη μία υπάρχει η φήμη στο νησί ότι ο άνθρωπος αυτός που κατονομάζεται στο σημείωμα, θεωρείται άνθρωπος της νύχτας και δανείζει χρήματα σε άτομα που έχουν μεγάλη οικονομική ανάγκη. Από την άλλη, ο συγκεκριμένος φέρεται να μην έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ώστε να δανείζει σημαντικά ποσά και γι’ αυτό τον λόγο θα μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών η πιθανότητα να δραστηριοποιείται στο νησί κύκλωμα τοκογλυφίας.

Πληροφορίες υποστηρίζουν πως αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος του αυτόχειρα, αλλά και συνεργάτες του στον επαγγελματικό τομέα.