Δυο ακόμη βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδομούν του ισχυρισμούς του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΕΑ) σε βάρος υπαστυνόμου που υποτίθεται -σύμφωνα και με την μήνυση που υποβλήθηκε από μέλη της εναντίον του- ότι «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου». Επιπλέον τα βίντεο αποτελούν ένα ακόμη ντοκουμέντο για την άγρια καταστολή, τις αναίτιες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

Ads

Ο υποαστυνόμος πάντως παραπέμφθηκε νωρίτερα σε δίκη στις 3 Σεπτεμβρίου, παρά το πλήθος στοιχείων, που συνηγορούν για την αθωότητά του.

Από τα βίντεο, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα «Law & Order», δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του – αντιθέτως εκείνος επιτελώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ΔΡΑΣΗΣ, ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και τον 67χρονο συνταξιούχο έμπορο και μελος του οργανωτικού γραφείου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελο Γκόγκογλου.

Αυτός ήταν, όπως φαίνεται, ο υποτιθέμενος «κουκουλοφόρος» που γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση του αστυνομικού. Από την παρακολούθηση του βίντεο είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανείς κουκουλοφόρος στο περιστατικό, οπως ισχυρίστηκε η αστυνομία και ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, και ότι κατά την διάρκειά του δεν σημειώθηκε καμία πράξη βίας από τον αστυνομικό ή τους συγκεντρωμένους. Αντίθετα στο βίντεο έχει καταγραφεί η προκλητική στάση και η επίθεση των αστυνομικών. 

«Ο “κουκουλοφόρος” ήμουν εγώ»

Ταυτόχρονα και η μαρτυρία του ίδιου του κυρίου Γκόγκογλου είναι απολύτως διαφωτιστική σχετικά με τα όσα πραγματικά συνέβησαν. «Στήνουν μια σκευωρία με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη» τόνισε μιλώνας στο «Kontra 24» καταγγέλλοντας αναίτια επίθεση στο μπλοκ του κόμματος και λέγοντας πως «εφευρέθηκε η ιστορία με τον αστυνομικό που απελευθέρωσε ”κουκουλοφόρο”». Ο ”κουκολοφόρος” ήμουν εγώ», σημείωσε, δίνοντας λεπτομέρειες για το συμβάν που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί με διαφορετικό τρόπο.

Ads

«Ένα μηχανάκι με αστυνομικό ερχόταν κατά πάνω μου. Την τελευταία στιγμή με τράβηξε πίσω ο Πέτρος Γαλατσάτος που ήταν δίπλα μου και γλίτωσα. Ακολούθησαν σπρωξίματα. Διαμαρτυρήθηκα» είπε και πρόσθεσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν αδικαιολόγητα με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εικόνα από το περιστατικό να παίζει στις οθόνες, ο κ. Γκόγκογλου σημείωσε πως «δεν υπήρχε κανένας κουκουλοφόρος εκεί», καταγγέλλοντας πως «στήθηκε μια ολόκληρη παραφιλολογία με ψεύδη και συκοφαντίες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήριζε ως «χυδαίο ψέμα» ενώ παράλληλα κατήγγειλε τον «κατασταλτικό εκτροχιασμό που εκδηλώθηκε στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό». Σημείωνε ακόμη η Κουμουνδούρου πως τα γεγονότα λαμβάνουν νέες διαστάσεις «με το πλαστό αφήγημα περί ”αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου”, το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις». Ο ίδιος ο υπαστυνόμος, σε βάρος του οποίου έχει συνταχθεί δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, όπου κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και από εκεί στο Αυτόφωρο.

Ραγκούσης σε κυβέρνηση και Χρυσοχοΐδη: Αν σας έχει απομείνει ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας… 

Μετά και τη δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών βίντεο, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σημείωσε πως πρόκειται για «αδιάψευστο» υλικό και τονίσε προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ.Χρυσοχοΐδη προσωπικά, ο οποίος υιοθέτησε δημοσίως αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, τα εξής:

  • Πρώτον. Αν τους έχει απομείνει ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας, θα πρέπει αμέσως να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους, να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και από τον συγκεκριμένο Αστυνομικό.
  • Δεύτερον. Οφείλουν να στραφούν αμέσως εναντίον όσων διέδωσαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, παραβιάζοντας και τον Ποινικό Κώδικα και τη σχετική με την Αστυνομία Νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΑΣ.
  • Τρίτον. Είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απολύτως ανησυχητική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην προχθεσινή συγκέντρωση. Μία Ελληνική Αστυνομία που λειτούργησε σαν πανικοβλημένο, άτακτο ασκέρι, με αποτέλεσμα αναίτια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και, βεβαίως, να διαφύγουν πάλι όσοι πραγματικά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με βίαιες πράξεις και βόμβες μολότοφ.
  • Τέταρτον. Τώρα που θα πρέπει να αναμετρηθούν στην πράξη με την εφαρμογή του ανεφάρμοστου Χουντονόμου τους, να πάψουν να δαπανούν χρόνο για να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και να καλύπτουν τους κάθε λογής προβοκάτορες κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.