Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας τη λίστα με τα στοιχεία των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο Norman Atlantic. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως μεταξύ των νεκρών ταυτοποιήθηκε και τρίτος Έλληνας. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παράσχη. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το μακάβριο χάος με τον αριθμό των επιβαινόντων, των αγνοουμένων, ακόμη και των νεκρών που αλλάζει συνεχώς. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση οι νεκροί από έντεκα μειώθηκαν σε δέκα, ενώ οι αγνοούμενοι από 98 σε 18.

Ads

Την ίδια στιγμή κατέθεσαν στις ιταλικές αρχές ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου, υποτηρίζοντας πως «τηρήθηκαν όλοι κανόνες ασφαλείας». Υπενθυμίζεται πως οι διασωθέντες κατήγγειλαν πως το προσωπικό του πλοίου ήταν άφαντο και πως ποτέ δεν ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά, αλλά συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί από τους καπνούς στις καμπίνες και τους διαδρόμους.

Το Λιμενικό με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως μετά από διάβημα προς το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης δόθηκε επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με την οποία οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 10 εκ των οποίων 3 είναι Έλληνες, 4 οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και 2 ακόμη μη ταυτοποιημένοι. Επιπλέον, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε 1 σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων από διασωστικές δυνάμεις της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη θάλασσα, η οποία λόγω αντίξοων συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να περισυλλεγεί.

«Μέχρι στιγμής καμία πληροφορία δεν υπάρχει για 18 άτομα, από τους οποίους οι 9 είναι Έλληνες και τα ονόματα των οποίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Διατηρούμε επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων που μπορούμε να ανακοινώσουμε, καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που μας έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων», αναφέρει το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του.

Ads

Όπως ανακοινώνεται επίσημα αγνοούμενοι Έλληνες είναι οι:

  1. Κουφογιώργος Αλέξανδρος
  2. Συμεωνίδης Ιωάννης
  3. Τσάμης Βασίλειος
  4. Νικολάρας Απόστολος
  5. Καζαντζίδης Γεράσιμος
  6. Σαγιρίδης Νικόλαος
  7. Παπαδόπουλος Γεώργιος
  8. Καραβαγγέλης Ευάγγελος
  9. Σοφός Ιωάννης

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε επίσης πως επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη η ταυτοποίηση ενός ακόμη Έλληνα, του τρίτου, μεταξύ των δέκα νεκρών του Norman Atlantic. Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδηγό φορτηγού. Σημειώνεται πως δύο ακόμη άνθρωποι, δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ρυμούλκησης του πλοίου την Τρίτη.