Στα χέρια της 30χρονης Έφης Αχτσιόγλου βρίσκεται από σήμερα το υπ. Εργασίας. Πρόκειται για τη νεότερη υπουργό του νέου κυβερνητικού σχήματος. 

Ads

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας. 

Η Έφη Αχτσιόγλου είχε ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης του υπουργείου εργασίας για το κομμάτι των αλλαγών στα εργασιακά. 

Το βιογραφικό της Έφης Αχτσιόγλου 

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 και κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει και ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις.