Ενώ μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών, οι τέσσερις υποψήφιοι αποφάσισαν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), η οποία με τη σειρά της, μετά από συνεδρίαση, φέρεται να καταλήγει στις νέες πιθανές ημερομηνίες για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα και αναζητά νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Ads

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για εξεύρεση νέας εταιρείας, η οποία και θα αναλάβει το έργο με στόχο τη διεξαγωγή των εκλογών, πιθανότατα για τις 13 Δεκεμβρίου. Σε αυτήν την περίπτωση ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 20 του ίδιου μήνα.

Στη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της ΚΕΦΕ, στα οποία οι τέσσερις υποψήφιοι εξέφρασαν τη στήριξή τους, ζητούν συγγνώμη στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ για το πρόβλημα που ανέκυψε και οδήγησε στην αναβολή των εκλογών.

Σημειώνεται δε ότι καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με την ΚΕΦΕ οφείλονταν στην εταιρεία η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις της ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ads

Τα μέλη της ΚΕΦΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επεσήμαναν αδυναμίες και αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εκφράστηκε ομόφωνα η βούληση των μελών της ΚΕΦΕ να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΦΕ και σημειώνεται ότι αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης.