Από 14 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» που ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Ads

Τα προϊόντα που μπαίνουν είναι τα εξής:

  • Γαλοπούλα
  • Μοσχάρι
  • Τσουρέκι
  • Βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμπεριληφθούν κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

«Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους» είπε χαρακτηριστίκα.

Ads

Το εορταστικό καλάθι στα σούπερ μάρκετ θα ισχύει από 14 Δεκεμβρίου μέχρι 4 Ιανουαρίου 2023.

Καλάθι Άη Βασίλη με παιχνίδια

Παράλληλα, στα καταστήματα παιχνιδιών θα δημιουργηθεί και ένα καλάθι για τους μικρούς καταναλωτές που θα λέγεται «Καλάθι του Άη Βασίλη» και θα ισχύει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Θα υπάρχει ένα ειδικό σήμα με την μορφή του Άη Βασίλη και θα βρίσκεται σε κάθε ράφι, σε κάθε κατάστημα που συμμετέχει.

Ο κατάλογος με τα προϊόντα θα πρέπει να είναι αναρτημένος στην είσοδο του εκάστοτε καταστήματος, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιδικών Παιχνιδιών Γιάννης Παπαδόπουλος.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται είναι:

επιτραπέζια παιχνίδια, κούκλες, λούτρινα, παιχνίδια δράσης, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται θα έχουν χαμηλότερες τιμές. Ο έλεγχος θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση από το υπουργείο.