Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία και συγκεκριμένα ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 37% μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα φέτος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».
 

Ads

Πρώτος σε αύξηση (σε ποσοστό 50%), στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, είναι ο αριθμός των Πορτογάλων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία, ενώ ακολουθούν οι Έλληνες (37%) και οι Ισπανοί (20%).
 
Βέβαια, σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των Ελλήνων που βρίσκονται επίσημα στην Αυστρία σε αναζήτηση εργασίας είναι αρκετά μικρός και ανέρχεται σε 156, ο αντίστοιχος των Ισπανών είναι 140 και των Πορτογάλων 120.
 
Αντίθετα, στην πρώτη θέση, σε απόλυτους αριθμούς, πολιτών από τις υπόλοιπες 26 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναζητούν εργασία στην Αυστρία, βρίσκονται οι Γερμανοί, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 4.500, με τους Ρουμάνους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση και να ανέρχονται σε 2.000, ενώ ακολουθούν οι Πολωνοί με 1.900.