Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού καθώς και των πολιτών, αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Ads

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου και στο εξής, όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση πως όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Η αλλαγή αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τις έντονες παρατηρήσεις από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν, στις χώρες οι οποίες δέχονται τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα στην Ευρώπη εμβόλια, όπως της Κίνας και της Ρωσίας.

Ads