“Το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, καραμπινάτο και με δικαστική βούλα” σχολίασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, μέλος της σχετικής προανακριτικής επιτροπής, μετά τον καταιγισμό των εξελίξεων και  το απαλλακτικό βούλευμα για όλους τους εμπλεκόμενους. Μάλιστα, σε ανάρτησή της σχολίασε τη συγνώμη της Ιωάννας Μάνδρου για τις ψευδείς διαρροές που αναπαρήγαγε, λέγοντας ότι ” η πρώτη συγνώμη ήρθε από δημοσιογράφο” αλλά η ειλικρινής μεταμέλεια θα φανεί από εδώ και στο εξής. Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Ads

“Σκάνδαλο Novartis Υπαρκτό, καραμπινάτο και με τη δικαστική βούλα μετά το χθεσινό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου! Η σκευωρία της σκευωρίας κατέρρευσε, παρότι το καθεστώς Μητσοτάκη και το σύστημά του επί τρία χρόνια έδωσαν τα ρέστα τους!

Η πρώτη συγνώμη ήρθε από δημοσιογράφο. Η ειλικρινής μεταμέλεια θα φανεί στο πώς από δω και στο εξής θα ασκείται η δημοσιογραφία , θα υπηρετείται η αλήθεια και η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών! Κι αν αυτό κάποιος δεν το αντέχει, τότε όντως, καλύτερα να αποχωρεί! Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στο λαό και τη δημοκρατία!”

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν στους 9 μήνες που διήρκεσαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση, αναρτώντας μια φωτογραφία στη μνήμη του Δημήτρη Τσοβόλα, σημειώνοντας ότι μετά τον αγώνα που έδωσε στην Προανακριτική δεν είναι στη ζωή για να βιώσει άλλη μια δικαίωση σε παρόμοια διαδικασία.

Ads

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της σημειώνει:

«Ήταν λίγο μετά τις εκλογές, Οκτώβριος του 2019,  όταν με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ συστήθηκε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την «σκευωρία» της «Novartis» και τον «Ρασπούτιν».

Σκοτάδι βαθύ, στα ντουζένια του το “κόμμα της Novartis” σκόπευε να “λιώσει” “να πάει μέχρι τέλους” τους πολιτικούς αντιπάλους, τους δικαστές, τους δημοσιογράφους που τα έβαλε μαζί του!

Οι εργασίες της προανακριτικής κράτησαν εννέα ολόκληρους μήνες και ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2020 με την υπερψήφιση του γελοίου και ανερμάτιστου (όπως αποδεικνύεται σήμερα) πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Θυμάμαι κάθε στιγμή, κάθε λεπτό αυτής της διαδικασίας, αυτούς που κάθονταν απέναντι από αυτό το τραπέζι, στην πραγματικότητα απέναντι στην αλήθεια και το δίκιο.

Μα πιο πολύ θυμάμαι αυτούς που κάθονταν από αυτή την πλευρά του τραπεζιού ή μάλλον της ιστορίας!

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τούς φώναζε ότι στραγγαλίζουν την αλήθεια…Και δικαιώθηκε!

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ως συνήγορος τα έδινε όλα στη μάχη, όχι απλά της υπεράσπισης ενός αθώου, αλλά της υπεράσπισης της αλήθειας και του δικαίου!

Και τα κατάφερε! Απλά δεν είναι σήμερα μαζί μας για να μετρήσει τη δεύτερη νίκη του σε τέτοια ΔΙΚΗ κόντρα στο άδικο.

Στη μνήμη του το υπόμνημα και η φωτογραφία.

Είναι 10:35, 17 Ιουνίου του 2020, στην Αίθουσα Τροπαίων της Βουλής, λίγο πριν από το πέρας των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής».

image