Η δικογραφία που σχηματίστηκε από μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο του ΙΦΕΤ, συσχετίστηκε με τη μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας εσωτερικής ελέγκτριας, που είχε εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Ads

Όπως αναφέρει η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος για τη συσχέτιση των δύο υποθέσεων. Σύμφωνα με τη Δώρα Αυγέρη, η οποία επιτίθεται στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα καμία απάντηση, τα κακουργήματα που διερευνά η δικαιοσύνη αφορούν σε έκθεση ασθενών σε κίνδυνο , παράνομες επανεξαγωγές φαρμάκων σε αυξημένες τιμές, απιστία, κατάτμηση συμβάσεων, παράνομες πληρωμές σε μη δικαιούχο, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, νόθευση εγγράφου.

«Η Διοίκηση του ΙΦΕΤ κατηγορείται για το μισό ποινικό κώδικα»

Σε παρέμβασή της στα social media, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αναφέρει:

Ads

Εγκλήματα που ελέγχονται και δεν θα μείνουν ατιμώρητα!

Για τον μισό ποινικό κώδικα και πολύ σοβαρά κακουργήματα ελέγχεται η διοίκηση του ΙΦΕΤ.

Σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος για αυτό ο εποπτεύων υπουργός Υγείας (ο οποίος δεν έχει απαντήσει δυο χρόνια τώρα στις καταγγελίες μας και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας), αν κρίνει κανείς από την γεμάτη χαμόγελα φωτογραφία μαζί με τον ελεγχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο.

Και γιατί το λέμε αυτό:

Έναν χρόνο μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς μας στον Άρειο Πάγο, μάθαμε επιτέλους (από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος) ότι η δικογραφία συσχετίσθηκε με την μηνυτήρια αναφορά της εσωτερικής ελέγκτριας, η οποία είχε εκδώσει και το πόρισμα-φωτιά για τα εγκλήματα του παρά-ΙΦΕΤ που έστησε μέσα στο ΙΦΕΤ η Μαξίμου ΑΕ!

Διερευνώμενα εγκλήματα-κακουργήματα: Έκθεση σε κίνδυνο ασθενών, παράνομες επανεξαγωγές φαρμάκων σε αυξημένες τιμές, απιστία, κατάτμηση συμβάσεων, παράνομες πληρωμές σε μη δικαιούχο, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, νόθευση εγγράφου κλπ…

Η φωτογραφία του υπουργού Υγείας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ είναι πολύ πρόσφατη. Δεν ξέρω αν τα χαμόγελα περισσεύουν κι έπειτα από την κλήση-όπως μαθαίνουμε- ως «υπόπτου» του δεύτερου( ερώτημα αν αυτό σχετίζεται και με τα παραπάνω), αλλά και την μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας στο ΙΦΕΤ λόγω ελλειψης ισολογισμού για το 2021. Σημειωτέον ότι εξαιτίας της έλλειψης ισολογισμού, το ΙΦΕΤ δεν μπορεί να πληρωθεί από τα ΝΠΔΔ, όπως νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ κλπ.

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες ασθενών για ελλείψεις σε φάρμακα δεν έχουν τελειωμό, όπως και η έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους.

Η ώρα της δικαιοσύνης πλησιάζει.

Κανένα έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας, της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος δεν θα μείνει ατιμώρητο!