Σοβαρές κατηγορίες  ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε ουσιαστικό ώστε να ανακουφιστεί η τεράστια πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία από τη νέα έξαρση της πανδημίας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, εξαπολύει η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη. 

Ads

Στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει συμβάσεις με 5 κλινικές για 169 κλίνες non covid. Mάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από το στοιχεία η πολυσυζητημένη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δεν προβλέπει επιτάξεις αλλά συμβάσεις που αφορούν αποκλειστικά τις περιπτώσεις non covid και σε ελάχιστες περιπτώσεις αποκατάσταση, ασθενών που ξεπέρασαν τον κίνδυνο και αναρρώνουν.

Με ανάρτησή της στο facebook η Δώρα Αυγέρη αναφέρεται στην περίπτωση ενός νέου 34 ετών, ο οποίος έχει διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας και βρίσκεται στην αναμονή για ΜΕΘ, ζητώντας άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς COVID.

«Μέχρι πότε θα συνεχίζεται το έγκλημα; Χρήστος Δ. Ένας 34 χρονος νέος, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Καρδίτσας, περιμένει… Μια κλίνη ΜΕΘ. Μήπως μπορούν να απαντήσουν τα μαθηματικά του Μητσοτάκη σε αυτή την εξίσωση;  Λύση τώρα! Επίταξη των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών τώρα και για ασθενείς COVID-19! Οι νεκροί περιμένουν…».

Μόνο για non covid περιστατικά  η συμμετοχή των ιδιωτών

Ads

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτησή της, με εικόνες από τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης αναφέρεται στα ακριβή στοιχεία των συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας: «Χάος στα νοσοκομεία. Αυτό που σίγουρα δεν θα ακούσεις σήμερα από τον Μητσοτάκη είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για COVID-19!».

Συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών Θεσσαλονίκης ως εξής:

-Άγιος Λουκάς μέχρι 6/12 για 15 κλίνες non covid
-Κυανούς Σταυρός μέχρι 31/12  για 88 non covid
-Γενική κλινική μέχρι 31/12 για 15 non covid
-Διαβαλκανικό μέχρι 31/12 για 30 non covid
-Βιοκλινική μέχρι 31/12 για 15 non covid και 4ΜΕΘ