Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε για βιασμό νεαρού οδηγού ταξί.

Ads

Το δικαστήριο με πλειοψηφία 4 προς 3 έκρινε αθώο τον 30χρονο ηθοποιό, που παραμένει επί 15 μήνες στη φυλακή μετά από καταγγελίες 25χρονου οδηγού ταξί ότι τον βίασε χρησιμοποιώντας ναρκωτικές ουσίες.

Οι δικαστές που μειοψήφησαν στην αθωωτική απόφαση είναι οι τακτικοί δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση οι οποίοι είχαν την άποψη πως ο ηθοποιός έπρεπε να καταδικαστεί.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών τον ηθοποιό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Ads

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την αθώωση λόγω αμφιβολιών του 30χρονου ηθοποιού. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει αθώο για την κατηγορία του βιασμού τον ηθοποιό, που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος επί 15 μήνες, και να τον καταδικάσει μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού, στην υπόθεση “έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος”. Ωστόσο, όπως τόνισε, στην δικογραφία υπάρχει “ένα αποδεικτικό στοιχείο για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος και αυτό είναι η έκθεση DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, η οποία δεν αφήνει περιθώρια, από την οποία προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα γενετικό ίχνος του κατηγορουμένου, στον οδηγό ταξί”. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος που κατέθεσε στην δίκη “εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA”.