Αθώοι κρίθηκαν ο μαρξιστής διανοούμενος, Σάββας Μιχαήλ, και ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκαν μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων. Η δίκη ολοκληρώθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, με πλήθος διαμαρτυρόμενων και αλληλέγγυων να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον χώρο. 

Ads

Ρεπορτάζ: Νόρα Ράλλη

Ο Σάββας Μιχαήλ μίλησε περίπου 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για απολογία αλλά για μια πολιτική τοποθέτηση, αφού διώκεται επειδή είναι Εβραίος και Αριστερός.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι στην συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω κρατικής και τώρα δικαστικής ανοχής, μετά από μια μήνυση των νεοναζί που θα έπρεπε να πάει στο αρχείο. 
 
Στην απολογία του ο κ. Μουτζούρης επισήμανε ότι και ο ίδιος είχε  δεχθεί απειλές από το Indymedia αλλά τόνισε ότι πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης και χαίρεται που το Indymedia υπάρχει και που «εξέπεμπε από το ίδρυμά μας ως χώρος αντιπληροφόρησης».