Αθώο έκρινε τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση καθώς και 10 ακόμα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου για επεισόδια που είχαν προκαλέσει σε λαϊκή αγορά της πόλης. Ο Μπαρμπαρούσης και η ομάδα του, τον Σεπτέμβριο του 2012, είχαν τότε σπάσει πάγκους μεταναστών και τους είχαν προπηλακίσει, όπως μαρτυρούν τα βίντεο από το περιστατικό. Όπως ανέφερε το Mega «το κλειδί για την έκβαση της υπόθεσης φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι τα θύματα που ήταν μετανάστες φοβήθηκαν και δεν πήγαν να καταθέσουν και να κατονομάσουν τους δράστες. Κατ’ επέκταση, οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπόρεσαν να “δέσουν” τις κατηγορίες».

Ads

Σε βάρος των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί δίωξη για παράνομη βία, απρόκλητη φθορά, αντιποίηση αρχής και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων. Δεδομένου του κατηγορητηρίου ο Μπαρμπαρούσης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι μπορούσαν να καταδικαστεούν σε φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2012, μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας εξαπέλυσαν πογκρόμ στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και έκαναν ελέγχους «νομιμότητας» σε αλλοδαπούς μικροπωλητές, προκαλώντας ζημιές στους πάγκους τους και καταστροφές στα προϊόντα τους.

Το βίντεο από τα επεισόδια:

.

«Τελικά έγινε η μεγάλη μέρα. Τελείωσε το δικαστήριο. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι είμαστε αθώοι. Δεν είχε γίνει τίποτα. Απλά ταλαιπωρηθήκαμε αρκετό καιρό μέχρι να καταφέρει να τελειώσει αυτό το περιβόητο δικαστήριο. Τελικά από ότι φαίνεται όλοι οι δικαστές δεν είναι ίδιοι. Κάποιοι δικάζουν έτσι όπως πρέπει να δικάζουν, με βάση τα στοιχεία κι όχι με βάση τη φαντασία κάποιων», δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά από τη δικαστική απόφαση.