Ολοκληρώθηκε η δίκη 12 μελών του Ρουβίκωνα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τη συμμετοχή τους σε 8 διαφορετικές δράσεις της συλλογικότητας, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να είναι αθωωτική για όλες τις υποθέσεις.

Ads

Οι υποθέσεις οι οποίες εξετάστηκαν ήταν:

  • Η παρέμβαση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για χρηματισμό γιατρού που πραγματοποιήθηκε στις 15.10.2017
  • Η παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε σπίτια, που πραγματοποιήθηκε στις 30.11.2017,
  • Η παρέμβαση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε στις 13.09.2017
  • Η παρέμβαση στην πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας κατά του πόλεμου στην Υεμένη, που πραγματοποιήθηκε 14.12.2017
  • Η παρέμβαση στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση Στρατιωτικού ο οποίος καταδικάστηκε για κατασυροή σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του και η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα πράγμα που σημαίνει ότι δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, που πραγματοποιήθηκε στις 06.11.2017
  • Η παρέμβαση στην Turkish Airlines ως ένδειξη αλληλεγγύης στον κουρδικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στς 13.09.2017
  • Η παρέμβαση στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στις 17.01.2018
  • Η παρέμβαση στο Πεντάγωνο που πραγματοποιήθηκε στις 17.11.2017

«Σήμερα είχαμε μία σημαντική αθωωτική απόφαση για οκτώ υποθέσεις του Ρουβίκωνα οι οποίες είχαν συνενωθεί σε ένα κλητήριο θέσπισμα με έναν κατηγορούμενο – από τους καλούμενους κατηγορούμενους- ο οποίος δεν είχε καμία κατηγορία αλλά καλείτο απλώς ως κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί κατέρριψε μία προσπάθεια που έγινε με ελλιπή πραγματικά περιστατικά και νομικά δεδομένα με άρθρα τα οποία επιστρατεύτηκαν προκειμένου να κινηθεί όπως όπως αυτή η ποινική δίωξη και αυτή η προσπάθεια κατέληξε στο κενό, το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα και έτσι κλείνει και μία πτυχή της ιστορίας και της προσπάθειας με έμμεσο τρόπο, να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας ως κάποιου είδους οργάνωση που θα μπορούσε να υπαχθεί στη συγκεκριμένη νομοθεσία» τόνισε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Α. Παπαρρούσου και πρόσθεσε ότι:

«Το κατηγορητήριο κατέρρευσε γιατί εδώ μιλάμε για πολιτικές δράσεις οι οποίες είναι ανεχτές σε μία Δημοκρατία και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται και να διώκονται με τρόπο που δεν αρμόζει ούτε στο δημοκρατικό μας σύστημα ούτε στις συνταγματικές αρχές».

Ads

Σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους την έκβαση της δίκης, η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα αναφέρει:

«Το κράτος έχει συνέχεια και η πιθανή καταδίκη στην σημερινή ομαδική δίκη δώδεκα μελών του Ρουβίκωνα για οκτώ διαφορετικές υποθέσεις θα μπορούσε να ήταν ένας κόμβος σε αυτή τη συνέχεια. Το καθεστωτικό αίτημα, χρόνια τώρα, για συντριπτική καταστολή της συλλογικότητάς μας σήμερα γνώρισε μια ήττα. Η κυβέρνηση Σύριζα έστρωσε το έδαφος συνενώνοντας στην ίδια δίκη πολλές και «σημαντικές» υποθέσεις και η ΝΔ, προτάσσοντας την θεωρία των δύο άκρων, προσπαθεί μέσω της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να στρώσει χαλί για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ριζοσπαστικό κίνημα. Η σημερινή δίκη ήταν ένας πιλότος για την καταστολή τόσο για τον Ρουβίκωνα όσο και για κάθε οργανωμένη επαναστατική δύναμη.

Απέτυχαν. Τα μέλη μας αθωώθηκαν για όλες τις υποθέσεις. Ο κόμβος μιας ομαδικής καταδίκης της συλλογικότητάς μας που θα μπορούσε να αποτελέσει σκαλοπάτι για μια ευρύτερη δίωξη δεν κατορθώθηκε να στηθεί. Αυταπάτες δεν έχουμε. Το κράτος μπορεί να κάνει ό,τι παιχνίδι θέλει με τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει και εφαρμόζει κατά βούληση. Είμαστε προετοιμασμένοι να βρεθούμε σε κάθε συνθήκη. Παρόλα αυτά η αθώωσή μας μειώνει τις δυνατότητες του κράτους να κινηθεί αθέατο πίσω από τον μανδύα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης χωρίς να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια επίδειξη νομικής αυθαιρεσίας και πολιτικής ιδιοτέλειας. Μικρό το κέρδος είναι η αλήθεια αλλά όχι ασήμαντο.

Ο αγώνας μας δίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα. Είμαστε «μέλισσες» και συνεχίζουμε προσεκτικά, υπεύθυνα και πάνω από όλα με αφοσίωση το επαναστατικό μονοπάτι που έχουμε χαράξει. Αυτή η μάχη κερδήθηκε. Όλο το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην επόμενη Ούτε βήμα πίσω!»