Η δικογραφία για τα υποβρύχια σχετικά με τις ευθύνες των Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου «πρέπει να ήρθε στη Βουλή στις 2 ή 3 Ιουνίου», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης. Δηλαδή δύο ημέρες πριν το κλείσιμο της Ολομέλειας, ενώ Βουλή είχε σημειώσει ότι η δικογραφία έφτασε αφού έκλεισε η Ολομέλεια. Αργότερα, ο Χ. Αθανασίου, επανήλθε και επικαλούμενος SMS που έλαβε δήλωσε ότι, τελικά, η δικογραφία έφτασε μετά το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής. 

Ads

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «έγινε λάθος στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας» όπου αναφερόταν ότι διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την οποία προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η δικογραφία εστάλη στη Βουλή στις 30 Μαΐου και «πρέπει να ήρθε στη Βουλή στις 2 ή 3 Ιουνίου». Ωστόσο η δικογραφία έχει αριθμό πρωτοκόλλου 4 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει ξεκαθαρίσει ότι η δικογραφία έφθασε αφού έκλεισε η Ολομέλεια.

Λίγο αργότερα, εν μέσω της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο Χ. Αθανασίου επανήλθε δηλώνοντας: «Πήρα ένα SMS ότι υπάρχει σύγχυση με τις ημερομηνίες». «Εφόσον το πρωτόκολλο της Βουλής λέει 4 Ιουνίου, το έστειλα 4 Ιουνίου».
 
Όταν ρωτήθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου «το SMS ποιος σας το έστειλε» ο υπουργός απάντησε «δεν έχει σημασία». Παράλληλα υποστήριξε ότι παρέλαβε την δικογραφία στις 5 Μαΐου και την απέστειλε στη Βουλή στις 30 Μαΐου χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της. «Αν ήξερα το περιεχόμενο της δικογραφίας και ότι αφορούσε αυτά και πρόσωπα και είχε αυτό το περιεχόμενο, θα την έστελνα 5 Μαΐου ώστε να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αναξιοπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι η δικογραφία απεστάλη στις 30 Μαΐου, επειδή στις 9 Μαΐου έκλεισε η Βουλή λόγω των εκλογών και άνοιξε στις 28 Μαΐου.
 
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και σύγκληση της Ολομέλειας με αφορμή την δικογραφία που απέστειλαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση με τα υποβρύχια. «Είναι λόγος παραίτησής σας κύριε υπουργέ. Είναι λόγος παραίτησης της κυβέρνησης. Είναι λόγος σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον Χ. Αθανασίου, προσθέτοντας ότι αυτά που έγιναν «σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα».

Ads

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως δικαιώνεται», ανέφερε από την πλευρά του ο Χ. Αθανασίου παρομοιάζοντας την υπόθεση με τον αγώνα Ισπανίας – Ολλανδίας: «η Ισπανία έβαλε 1 γκολ και στη συνέχεια δέχθηκε 5. Κάπως έτσι παρομοιάζω το χθεσινό πυροτέχνημα της κ. Κωνσταντοπούλου. Πίστεψαν ότι χθες έβαλαν 1 γκολ. Σήμερα όμως δέχθηκαν 5 γκολ».

Διαβάστε επίσης: Υποβρύχια: Εισαγγελείς κατά ΠΑΣΟΚ και Μεϊμαράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ