Στην τελευταία μαρτυρική κατάθεση, αυτήν μιας γυναίκας αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, για την επίθεση που δέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012 οι Αιγύπτιοι ψαράδες, έχει περάσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Ads

Η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, που ξεκίνησε να καταθέτει σήμερα, είπε στο δικαστήριο πως το επίμαχο βράδυ έλαβαν σήμα για την επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από άτομα με δίκυκλα, «πιθανόν από άτομα της Χρυσής Αυγής».

Η αστυνομικός κατέθεσε πως στην λεωφόρο Σαλαμίνας, εντόπισαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία ανήλικη ντυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, και ότι «δύο εξ’ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής». 

Όπως υποστήριξε, οι συλληφθέντες ήταν «συνεργάσιμοι» κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα Κερατσινίου με τρία περιπολικά, και υποστήριξαν ότι βρίσκονταν προηγουμένως σε καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος.

Ads

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κατάθεση του αλιεργάτη Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, εν μέσω εντάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία μάλιστα αιτήθηκε να κρατηθεί και να διωχθεί ο αλιεργάτης για ψευδορκία. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.