Για παρακώληση συναγωνισμού και διέγερση κατά νόμων κατηγορούνται από τις αρχές δυο μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη. 

Ads

Πρόκειται για τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο και τον δικηγόρο Θανάση Αγαπητό που κατηγορούνται ότι με τις ενέργειές τους διέκοψαν προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. 

Οι αστυνομικοί τους αναζητούσαν στο πλαίσιο του 24ωρου που είναι το αυτόφωρο και μάλιστα υπάρχει επώνυμη καταγγελία του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, στο facebook, ότι οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν, χθες το βράδυ έρευνα στα σπίτια τους για να τους συλλάβουν. Ωστόσο, κανείς από τους δυο δεν ήταν στο σπίτι κι έτσι δεν συνελήφθησαν. 

«Έκτακτο. Αστυνομικοί μόλις πήγαν στα σπίτια των αγωνιστών Ηλία Σμήλιου και Θανάση Αγαπητού για να τους συλλάβουν μέσα στη νύχτα επειδή σήμερα το μεσημέρι ακύρωσαν πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας. Δεν δίστασαν να αναστατώνουν οικογένειες για τα μάτια της τράπεζας Μετά από 9 μήνες που το κίνημα σώζει σπίτια και χωράφια φτωχών ανθρώπων ενάντια στις τράπεζες, “από πάνω” προσπαθούν να κάνουν αντεπίθεση…», γράφει μεταξύ άλλων ο Χρήστος Αβραμίδης στην ιστοσελίδα του.





Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε δικογραφία σχηματίστηκε από την Αστυνομία σε βάρος μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων, με αφορμή τη χθεσινή ένταση που επικράτησε στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.