Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, πυροβόλησαν στον αέρα σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που τους επιτέθηκε. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί, ενώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για «ενέδρα θανάτου».

Ads

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις 20:00 έξω από το γήπεδο, όταν η αποστολή της ομάδας της Άντερλεχτ ξεκίνησε από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα περίπου 200 οπαδών του Ολυμπιακού με μοτοπορεία προσέγγισαν το ξενοδοχείο και έκλεισαν ουσιαστικά τη λεωφόρο Συγγρού. 

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ ομάδες ΔΙΑΣ, οι οποίες ακολούθησαν τη μοτοπορεία μέχρι το γήπεδο Καραϊσκάκη, μέσω της Λεωφόρου Ποσειδώνος και της αερογέφυρας στην οδό Καραολή & Δημητρίου. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν έξω από το γήπεδο βρέθηκαν αντιμέτωποι με περίπου 200 οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι τους περιμέναν και τους εγκλώβισαν, πετώντας πέτρες, μπουκάλια, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησε συμπλοκή σώμα με σώμα, και δύο αστυνομικοί για να απεγκλωβιστούν πυροβόλησαν από μια φορά ο καθένας στον αέρα. Από την επίθεση των οπαδών τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί, από τους συνολικά 16 που εγκλωβίστηκαν. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ζημιές προκλήθηκαν στις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών.

Ads

Ο Εισαγγελέας Πειραιά έδωσε εντολή σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής για την διενέργεια προανάκρισης του σοβαρού περιστατικού.