Την αντίθεσή της με τις νέες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής (απειλές για νεκρούς αντιφασίστες, εξύβριση αστυνομικών και άνοιγμα της σημαίας της Χούντας) εξέφρασε η Ένωση Ελλήνων Αστυνομικών Αττικής, η οποία επιτίθεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τονίζει πως «παραμένουν πάντα πιστοί στον όρκο τους υπηρετώντας την Δημοκρατία και τους Νόμους».

Ads

 
Η Ένωση Ελλήνων Αστυνομικών Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει:«Τα προχθεσινά γεγονότα στην Κρήτη από Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα».
 
«Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι Βουλευτές δεν μας σέβονται ως οφείλουν, τότε και εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν σεβόμαστε αυτούς οι οποίοι με λόγια και πράξεις μας απαξιώνουν και μας προσβάλουν», σημειώνουν οι αστυνομικοί και προσθέτουν:
 
«Τέλος τους πληροφορούμε επίσης ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί όπως και ο Ελληνικός Λαός έχουν πληγεί από τα μέτρα του μνημονίου παραμένουν όμως πάντα πιστοί στον όρκο τους υπηρετώντας την Δημοκρατία και τους Νόμους».
 

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή στη Χερσόνησο, πριν από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε μαζί με άλλα μέλη να σπάσει το μπλόκο της αστυνομίας, ώστε να συγκρουστεί με τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές. Η αστυνομία, όμως, τους εμπόδισε. «Λοιπόν για να μην τους γαμ… όλο το βράδυ και έχει νεκρούς, και σου δίνω το λόγο μου θα έχεις νεκρούς», είπε ο Κασιδιάρης μιλώντας σε αξιωματικούς της αστυνομίας  κατηγορώντας τους ότι δεν συλλαμβάνουν τους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια όταν ο αστυνομικός του ζητάει να ηρεμήσει, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής του απαντάει «πως να ηρεμήσω όταν βλέπω να τα σπάνε και εσείς καθόσαστε και τον παίζετε».
 
Επίσης κατά τη διάρκεια ομιλίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής ο Χρήστος Παπάς έβγαλε τη σημαία της Χούντας των συνταγματαρχών με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξεδιπλώσουμε και να δείξουμε αυτή τη σημαία», είπε, ενώ κάποιος από τον κόσμο ακούγεται στο αποκαλυπτικό βίντεο να λέει «η ιστορία επιστρέφει». Στο τέλος της εκδήλωσης και πάλι ο Ηλία Κασιδιάρης ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως «εμείς έχουμε ύφος στρατιωτικό» και τους κάλεσε «σε στάση προσοχής να ψάλουν τον εθνικό ύμνο».