Πολλά ερωτήματα προκαλούνται από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη χθεσινή βίαιη επέμβαση αστυνομικών κατά διαδηλωτών μετά την αντιφασιστική/αντιρατσιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας και το οποίο δείχνει αστυνομικό να βάζει μία βόμβα μολότοφ σε σακίδιο διαδηλωτή. 

Ads

Στο επίμαχο βίντεο αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή στον οποίο περνούν χειροπέδες. Στη συνέχεια ένας αστυνομικός τοποθετεί στο μηχανάκι δυο στυλιάρια που φαίνεται πως είναι από σημαίες που τους έχει αφαιρεθεί το ύφασμα. Τέλος ένας αστυνομικός καταγράφεται στο βίντεο να βάζει ένα μπουκάλι με διαφανές υγρό, προφανώς βενζίνη, μέσα στο σακίδιο του διαδηλωτή. 

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το newsit.gr, αναφέρουν πως το μηχανάκι είναι της ομάδας «Δράση», πως τα κοντάρια και το μπουκάλι με το υγρό ήταν αντικείμενα που βρήκαν οι αστυνομικοί σε κρυψώνα όπου τα είχαν βάλει άγνωστοι που τους επιτέθηκαν και οι αστυνομικοί τα έβαλαν στα σακίδια για να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν από την αντιρατσιστική συγκέντρωση, από τη Χέυδεν προς την Πατησίων και κατευθυνόμενοι προς την ΑΣΟΕΕ, η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» επιτέθηκε – αναίτια σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες – στην ουρά των διαδηλωτών. Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που καταγράφουν σκηνές αστυνομικής αγριότητας. Στη συνέχεια επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών, ενώ μία ομάδα διαδηλωτών απάντησε πετώντας πέτρες.