Αστυνομικοί μπήκαν την Τρίτη σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και πέρασαν χειροπέδες σε εργαζόμενη. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενη της ΜΕΘ αφού κατηγορήθηκε – μέσω τηλεφώνου- από συγγενή ασθενή ότι μίλησε απρεπώς, στις 2 το μεσημέρι αντίκρισε εντός του χώρου της ΜΕΘ δυο αστυνομικούς οι οποίοι μαζί με τη συγγενή ζητούσαν τα στοιχεία της προκείμενου να της γίνει μήνυση. Η εργαζόμενη αφού ακολούθησε όλα όσα ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και η διοικητική ιεραρχία έδωσε τα στοιχεία της. Ενώ είχε γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων της και παρότι δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της, οι αστυνομικοί επέμεναν να την προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ads

Όταν μάλιστα εκείνη προσπάθησε να εξηγήσει στους άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως δε μπορεί έτσι απλά να φύγει από την εργασία της και πως πρέπει να κανονίσει ποιος θα μείνει με το παιδί της, αυτό μεταφράστηκε από τους ένστολους ως… αντίσταση. Μάλιστα κλήθηκαν ακόμη έξι αστυνομικοί (συνολικά 8) «επειδή η εργαζόμενη προέβαλε αντίσταση», της πέρασαν χειροπέδες και την προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μετά την προσαγωγή της ταλαιπωρήθηκε επί πέντε ώρες και τελικά της επέτρεψαν να φύγει από το Α.Τ. Συντάγματος χωρίς να εκκρεμεί εις βάρος της καμία κατηγορία.

ΠΟΕΔΗΝ: Μπήκαν αστυνομικοί σε αποστειρωμένο χώρο της ΜΕΘ για να συλλάβουν υγειονομικό

Ads

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας το πρωτοφανές περιστατικό.

Όπως περιγράφει: «Χθες το μεσημέρι γυναίκα που είχε νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και έχασε εκεί το σύζυγο της από κορωνοϊό  μαζί με δύο αστυνομικούς εισέβαλαν στη ΜΕΘ  μέσα από την πόρτα ασφαλείας σε αποστειρωμένο και απαγορευμένο χώρο  για να συλλάβουν μία συνάδελφο που προφανώς της υπέβαλε μήνυση γιατί δεν τις έδινε   στοιχεία  τα οποία  δεν διέθετε και δεν είχε δικαίωμα να δώσει».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει ότι «Οι αστυνομικοί κάλεσαν και  ενισχύσεις. Αν είναι δυνατόν παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Κατέφθασαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί μπήκαν  μέσα στη ΜΕΘ πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στη συνάδελφο  και την οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί έμεινε αρκετές ώρες. Απεσύρθη τελικά  η μήνυση και αφέθη ελεύθερη».