Την διερεύνηση των καταγγελιών των υποψήφιων Δημάρχων Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, σχετικά με παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από τον Γιάννη Μώραλη, ζήτησε η Εισαγγελία Πειραιά από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Για «ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες προβοκάτσιες» κάνει λόγο ο Γιάννης Μώραλης, υπενθυμίζοντας πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος «στη μνήμη όλων μας είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερς, των Κενταύρων και άλλων τέτοιων μορφωμάτων».

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία του Β. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονται στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.

Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και ειδικότερα έξω από τα υπ΄αριθμ. 5602 – 5616 εκλογικά τμήματα, του καταγγέλθηκε ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο – άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα η οποία ανέγραφε επί λέξη «Ούτε μία ψήφος στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος, στον αντιολυμπιακό δήμαρχο». Επίσης, ο απερχόμενος δήμαρχος κατήγγειλε ότι οι «γνωστοί με τα μαύρα» τον εμπόδισαν να εισέλθει σε εκλογικά κέντρα ενώ κατηγόρησε τον Μώραλη για τακτικές εκφοβισμού και απειλές. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο ως απόδειξη των καταγγελιών του.

Σημειώνεται πως την ημέρα των εκλογών και ο Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε πως μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονταν σε εκλογικά τμήματα, φωτογραφίζοντας και απειλώντας υποψηφίους του συνδυασμού.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μώραλης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για «ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες προβοκάτσιες». «Στη μνήμη όλων μας ο κ. Μιχαλολιάκος είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερς, των Κενταύρων και άλλων τέτοιων μορφωμάτων που δυσκολεύομαι ακόμα και να αναφέρω. Οι προβοκάτσιες αυτές είναι πρακτικές ξεπερασμένες και οι πολίτες δεν τις εμπιστεύονται, τις ξεπερνούν. Θέλουν άλλες κουβέντες, θέλουν έργα και όχι λόγια. Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Μώραλης.

Ads

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών αναφέρει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος «με τη γνωστή σε όλους-και όχι μόνο- δημοκρατική του ευαισθησία, αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει δήμαρχος και όχι τι λένε οι πολίτες». «Η πορεία μου 30 χρόνια στον δημοκρατικό χώρο, στον αθλητισμό, στον Πειραιά, η πορεία της οικογένειάς μου, οι αγώνες που δώσαμε και έχουμε υπηρετήσει δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος μου, τις αξίες μου και τις δημοκρατικές μου ιδέες», σημείωσε.