Σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης σήμερα. Άντρες του λιμενικού και της αστυνομίας με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης ανάγκασαν περίπου 10.000 πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το λιμάνι του νησιού. 

Ads

Οι πρόσφυγες ήθελαν να επιβιβαστούν σε πλοία. Μάλιστα το πρωί περίπου 1.000 Αφγανοί πρόσφυγες προσπάθησαν να μπουν στο Blue Star 1, φωνάζοντας «Αθήνα – Αθήνα». Η αστυνομία τους εμπόδισε με χημικά και κρότου λάμψης και το επεισόδια έληξε όταν το πλοίο σήκωσε τον καταπέλτη και αποχώρησε. 

Διαβάστε:

image

image

Η αστυνομία οδηγεί τους πρόσφυγες σε ανοικτό χώρο, κοντά στην πλαζ «Τσαμάκια» προκειμένου να τους καταμετρήσει έως ότου βρεθεί τρόπος να αναχωρήσουν από το νησί. 

Από την πλευρά του,  ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ χαρακτήρισε «εκρηκτικό» το πρόβλημα. «Είμαστε στο σημείο μηδέν πριν από την έκρηξη. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό». «Υπάρχουν περίπου 7-8 χιλιάδες που είναι καταγεγραμμένοι και περιμένουν να φύγουν… Τα πλοία δεν επαρκούν. Δεν θέλω απλώς πλοία, θέλω στόλο» υποστήριξε. 

image

image