Ο πατέρας του 39χρονου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο Άστρος Κυνουρίας, είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος. Για συνέργεια στη δολοφονία συνελήφθησαν η μητέρα (67), ο θείος (71), η θεία (70) και ο γαμπρός (53) του 39χρνου. 

Ads

Ο 75χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πυροβόλησε τον γιο του κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού καβγά για οικονομικούς λόγους. Στη συνέχεια μετέφερε τον 39χρονο με το αυτοκίνητο στην περιοχή βιολογικού καθαρισμού Άστρους, μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου. Αφαίρεσε τις πινακίδες και πυρπόλησε το αυτοκίνητο σε μια προσπάθεια να σβήσει τα ίχνη του.

Ο 75χρονος έχει ομολογήσει το έγκλημά του περιγράφοντας με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία και ισχυριζόμενος πως προέβη σε αυτήν για οικογενειακές διαφορές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο 39χρονος φέρεται να είχε συχνά καβγάδες με τους γονείς του από την ώρα που έφυγε από την Αθήνα και επέστρεψε στο πατρικό του στο Άστρος. «Οι συχνοί καυγάδες για διάφορα θέματα ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή», αναφέρει το Arcadiaportal.gr. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα αίτια των ενδοοικογενειακών τσακωμών ήταν κυρίως οικονομικά καθώς ο 39χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και να ζητούσε συχνά βοήθεια. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Αυγούστου, στο Άστρος, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο 75χρονος, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου αδελφού του και θείου του θύματος, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος γαμπρός του θύματος, σύζυγος της αδελφής του, και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριλήφθησαν στη σχετική δικογραφία. Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι προαναφερόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

Ads