Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα, με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι 7 μποφόρ.

Ads

 
Ειδικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων κυρίως στα δυτικά από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ads

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στην Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο, Πέμπτη 

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στα ανατολικά.