Πέντε με έξι δις ευρώ εκτιμά ο Γεργκ Άσμουσεν πως θα είναι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το δεύτερο μισό του 2014. Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ σημείωσε πως το πιο σημαντικό ζήτημα για την Ελλάδα είναι να κλείσει αυτό το χρηματοδοτικό κενό.

Ads

Όπως σημείωσε ο τρόπος που θα καλυφθεί αυτό το κενό αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μετακυλήσει (roll over) τα ελληνικά ομόλογα, απορρίπτοντας την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Η μετακύλιση θα σήμαινε νομισματική χρηματοδότηση, κάτι που απαγορεύεται, τονίζει. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Άσμουσεν ανέφερε πως είναι θέμα των ελληνικών Αρχών» να πράξουν τα απαραίτητα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που έχει διακοπεί και είναι σημαντικό να κλείσουν το «σημαντικό» δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για το 2014.
 
Διαβάστε επίσης: Στουρνάρας: Με δυο κινήσεις η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού

Όπως είπε στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα καλυφθεί αυτό το χρηματοδοτικό κενό του σημερινού προγράμματος. «Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο η χώρα μπορεί να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε.

Ads