Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης αστυνομικού για ασέλγεια σε βάρος του 4χρονου παιδιού του.

Ads

Η καταγγελία έγινε από την πρώην σύζυγο του αστυνομικού και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ο οποίος και εξέδωσε το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός δυνάμει εντάλματος για παράβαση των άρθρων 339 «αποπλάνηση παιδιών» και 345 «γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών» του ποινικού κώδικα.

Ο 39χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στα Τρίκαλα είχε παντρευτεί μια 33χρονη με την οποία είχε αποκτήσει ένα κορίτσι τεσσάρων ετών, ενώ χώρισε το 2018.

Ads

Είχε πάρει το κορίτσι το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του σύμφωνα με τις σχετικές συμφωνίες, όμως δεν το επέστρεψε έγκαιρα. Υπήρξε προστριβή μεταξύ του πρώην ζευγαριού και τελικώς αυτός την παρέδωσε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όμως η μητέρα πρόσεξε ότι είχε αλλάξει η συμπεριφορά της τετράχρονης και διαπίστωσε ερυθρότητες στο σώμα της. Διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις που περιέγραψε το κορίτσι σε ειδικούς παιδοψυχολόγους της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, αφού εξετάστηκε από ψυχολόγο, το παιδί έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν την καταγγελία της μητέρας του. Απ’ όσα είπε, προέκυψε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ενώ καθόταν στον καναπέ, ο πατέρας της προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Ο ίδιος πάντως, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ανέβαζε φωτογραφίες, όπου επεδείκνυε την στοργικότητά του. «Μαζί σου.! Σε μια παραλία .. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος .!» έγραφε σε ανάρτησή του μόλις τρεις μήνες πριν, συνοδεύοντάς την από φωτογραφίες με την κόρη του στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2018 για μικροποσότητα χασίς, υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί αλλά του είχε επιβληθεί ποινή αργίας με απόλυση διάρκεια 4 μηνών.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο αστυνομικός αρνείται όλες τις κατηγορίες και αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ χειρίστηκαν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Γιώργος Παναγιώτου αναφέρει ότι ο πελάτης του «απορρίπτει κάθε κατηγορία από αυτές που του αποδίδονται, πολύ δε περισσότερο για αυτές τις απεχθείς πράξεις για τις οποίες γίνονται αναφορές».

Ο ίδιος αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς όπως είπε στο trikalavoice.gr, «εμείς από την πλευρά μας μόλις αποκτήσαμε πρόσβαση στη δικογραφία η οποία ωστόσο έχει ήδη διαρρεύσει, προς μεγάλη μας έκπληξη, στα ΜΜΕ παραδίδοντας τον πελάτη μας βορά στο πλήθος. Θα ακολουθήσουμε όλα τα ένδικα μέσα και θα απαντήσουμε τεκμηριωμένα σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση».