Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται σήμερα Τετάρτη ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά την καταγγελία πρώην συντρόφου του για δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών από ερωτικές συνευρέσεις.

Ads

Δεδομένου ότι η κατηγορία έχει μετατραπεί σε κακούργημα, το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ως αναρμόδιο, αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε Κακουργοδικείο σε νέα ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην παρουσιαστή για τη δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών από ερωτικές συνευρέσεις με πρώην συντρόφους του, τα οποία ανέβασε σε sites ερωτικού περιεχομένου χωρίς την έγκρισή τους.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης αλλού».

Ads

Στα μέσα Γενάρη, ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του, Απόστολος Λύτρας είχε αποκαλύψει ότι η 28χρονη εντολέας του εντόπισε και τρίτο βίντεο με προσωπικές της στιγμές σε άλλη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου που δεν γνώριζαν, και είχε αναρτηθεί από τον ίδιο τον Παναγιωτόπουλο, με αποτέλεσμα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ακολούθως ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε ότι υπάρχει κι ένα καινούργιο στοιχείο στην υπόθεση: «Το καινούριο στοιχείο είναι ότι άλλαξε το όνομα του προφίλ του, δεν διέγραψε τον λογαριασμό του. Κι εγώ όταν το αντιλήφθηκα έπεσα από τα σύννεφα. Αυτό συνέβη τώρα, αυτήν την εβδομάδα. Έγινε καταγγελία και παρατηρήσαμε ότι έχει τροποποιήσει το όνομα που χρησιμοποιούσε. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχεις κωδικούς, δεν μπορεί να το κάνει κάποιος τρίτος».

«Ένας σώφρον άνθρωπος νομίζω ότι το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τα διαγράψει όλα. Έχουν έρθει στην αντίληψή μου πολλά πράγματα, κάποια δεν τα αξιολογώ ποινικά, αλλά ανθρώπινα. Ποινικά δεν αλλάζει κάτι. Το αδίκημα είναι να κάνεις ανάρτηση, όχι να έχεις προφίλ. Η ιστοσελίδα είναι παράνομη, δεν τη διατηρεί αυτός, αυτός συμμετέχει», συμπλήρωσε. Καταλήγοντας, ο Απόστολος Λύτρας εστίασε στη δυσκολία του να αφαιρεθούν αυτά τα βίντεο από το Διαδίκτυο.