Διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, διετάχθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας .

Ads

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την Κυριακή το βράδυ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε ακραία καταστολή».

«Οι άντρες των ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια» ανέφερε το υπουργείο, απαντώντας στο πλήθος -ακόμη κι επώνυμων- καταγγελιών. Μάλιστα, παρά τα πολλά βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν έρθει στο φως μέσω δημοσιευμάτων και social media από τις πρώτες ώρες, ζητούσε ντοκουμέντα, το οποία όπως είπε «αν υπάρχουν θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές». 

Ads

Ορισμένα από τα ντοκουμέντα της νύχτας της 6ης Δεκέμβρη 2019… 

image

image

image

image