«Προκλητική» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), την αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα στη Δέσποινα Κουτσούμπα για συκοφαντική δυσφήμιση, με την οποία ζητά 15.000 € για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Παναγιωταρέα υπέβαλε αγωγή κατά της προέδρου του συλλόγου και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που κατά την ενάγουσα αποτελούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου καi της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή.

Πρόκειται για δύο αναρτήσεις με τις οποίες η αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κ. Παναγιωταρέα είχε αναλάβει την ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, ρωτώντας να μάθει πότε ανέλαβε το έργο και πόσο πληρώνεται.

Με νέα της ανάρτηση στο facebook η Δέσποινα Κουτσούμπα σχολίασε: «Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για “συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου” για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο… Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως “επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη».

Ads

Ο ΣΕΑ χαρακτηρίζει την αγωγή «προκλητική», αφού όπως αναφέρει «είναι αδιανόητο μια δημοσιογράφος και Καθηγήτρια στο Τμήμα ΜΜΕ του ΑΠΘ, τη στιγμή που αναλαμβάνει δημόσιες θέσεις (όπως αυτή της συμβούλου επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ, άτυπης ή μη) να αρνείται να δεχτεί δημόσια κριτική και να απαντά με εξώδικα και αγωγές σε οποιαδήποτε φωνή διατυπώνει ερωτήματα».

Καλεί επίσης «όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, τον κόσμο του Πολιτισμού και των ΜΜΕ και όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να καταδικάσουν αυτή την αγωγή».