Εφοριακός, «υπεράνω πάσης υποψίας», είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Αγρίνιο.

Ads

Οι δράστες, 49 και 47 ετών, κατείχαν παράνομα μία μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα σημαντικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας καθώς και τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, που εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν από την αστυνομία να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγρινίου και ακολούθησε έλεγχος.

Από την έρευνα βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, μία μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα.

Ads

Πρόκειται για παράσταση γυναικείας μορφής, τριγωνικού σχήματος, διαστάσεων (37) εκατοστά (ύψος), (39) εκατοστά (πλάτος) και (9) εκατοστά (πάχος).

Σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τα τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά του συνηγορούν υπέρ μιας χρονολόγησης πιθανώς στον 4ο αιώνα π.Χ..

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο σπίτι του 47χρονου στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκε και κατασχέθηκε τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, μήκους επτά εκατοστών, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογείται μεταξύ 4ου π.Χ. έως 5ου μ.Χ. αιώνα.

image

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.