Ένα άρθρο με τον τίτλο «Η Ευρώπη δεν θα αντέξει να χάσει την Ελλάδα» φιλοξενεί η Telegraph. Ο Χάρι ντε Κετεβίλ που υπογράφει το άρθρο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα «της οποία η αρχαία Ιστορία αποτελεί το βασικό λίθο του τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος».

«Πολέμησε τους Ναζί και στη συνέχεια έγινε το πρώιμο πεδίο μάχης του Ψυχρού Πολέμου. Γνώρισε τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της από τη 17 Νοέμβρη. Σήμερα, μια κομουνιστική επανάσταση θα ήταν μια ιδέα διασκεδαστική. Όπως στις Βαλτικές χώρες, έτσι και εμείς θέλουμε να φανταζόμαστε πως η ιδεολογική νίκη της Δύσης στη χώρα των ταβερνών και των καλοκαιρινών διακοπών, είναι δεδομένη – αλλά, δεν είναι» υποστηρίζει ο Χάρι ντε Κετεβίλ, σημειώνοντας ότι η επιρροή της Δύσης στην Ελλάδα είναι πλέον μειωμένη. 

«Αυτό το καλοκαίρι σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας θα ακούσεις ρώσικα. Δεν είναι τόσο δεδομένη πλέον η επιρροή της Δύσης – ούτε στην Ελλάδα, ούτε και στα Βαλκάνια» υποστηρίζει. «Αν ήμουν Έλληνας και έβλεπα τις συντάξεις να διαλύονται επειδή το ζητάει το Βερολίνο, θα αντιμετώπιζα με ελκυστικό τρόπο να πλησιάσω τη Μόσχα» γράφει χαρακτηριστικά. 

«Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα χρόνια της κρίσης το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα έπεσε ραγδαία με αποτέλεσμα να πλησιάζει τα στάνταρ των γειτόνων της που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του Σιδηρούν Παραπετάσματος. Σήμερα τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο. Το status quo δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Και κάπου εκεί τα ρωσικά ρούβλια μπορούν να γίνουν ελκυστικά» προσθέτει.