Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή, με 174 «ναι», μετά από μήνυση που είχε καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμηση ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ads

Αφορμή για την μήνυση αποτέλεσε ανάρτηση του βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την υπόθεση με το δάνειο που είχε λάβει ο ίδιος, καθώς και την ηχογράφηση της συνομιλίας τους.

Μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη ο Π. Πολάκης υποστήριξε ότι η μήνυση του Γ. Στουρνάρα είναι τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αβάσιμη αλλά και εκδικητική. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξη αυτών και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, στις 18 Οκτωβρίου 2020 η εφημερίδα Documento αποκάλυψε με στοιχεία που δεν διαψεύστηκαν ποτέ και από κανέναν:

Ads

1) Ότι η Τράπεζα Πειραιώς «χάρισε» πάνω από μισό δις ευρώ σε 4 – 5 μεγαλοεφοπλιστές για δάνεια που είχαν πάρει με «αέρα» επί
διοικήσεως Μιχάλη Σάλλα.

2) Ότι η τωρινή διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ζητήσει πίσω αυτά τα χρήματα, αλλά – «πατώντας» πάνω στον νόμο 4637/2019 της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη – φρόντισε να «καθαρίσουν» οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές και τα ανώτατα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς από την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους για τα κακουργήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Όπως ισχυρίστηκε στη μήνυση του ο Γ. Στουρνάρας, η φράση «ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη» στην ανάρτηση του Π. Πολάκη δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και επιπλέον, τέτοιου είδους εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ.

Κατά τον Π. Πολάκη «βλαπτική επίδραση σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος ασκούν οι πράξεις και παραλείψεις του διοικητή της κ. Στουρνάρα και όχι οι καθαρά πολιτικοί, δικοί του χαρακτηρισμοί».