Την άρση της βουλευτικής ασυλίας – με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – ζητούν με έγγραφο 100 σελίδων που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που μέχρι σημερα δεν είναι υπόδικοι, οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για το το κόμμα.

Ads

Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση ασυλίας των: Ελένη Ζαρούλια, Νικολάου Κούζηλου, Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Δημητρίου Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Μιχαήλ Αρβανίτη.
 

Η άρση της ασυλίας τους ζητείται καθώς από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δυο ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Επίσης οι ανακρίτριες ζητουν να δοθεί άδεια απο τη βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχη και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια κατηγορία αποδίδουν και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενη.

Ads

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση αλλά δεν είναι προφυλακισμένοι είναι οι Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νικόλαος Μίχος ενώ προφυλακισμένοι είναι οι: Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γεώργιος Γερμενής, Ιωάννης Λαγός, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Επεισόδιο και ύβρεις από τους χρυσαυγίτες βουλευτές

Φραστική επίθεση δέχθηκαν έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπ. Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
 
Πρωταγωνιστής ο χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος παρουσία των συναδέλφων του Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, εξαπέλυσε προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά των δύο προσώπων. Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν εκφράσεις όπως: «είστε αρχ…, προδότες, γαμ…, δεν θα περάσει η προδοσία».
 
Λίγο αργότερα και ενώ κόσμος είχε μαζευτεί γύρω από τους κ.κ. Μιχελάκη και Σηφουνάκη, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης πλησίασε κατηγορώντας τους βουλευτές της κυβερνητική πλειοψηφίας για κατάλυση του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ο χρυσαυγίτης βουλευτής δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε αλήτες πουλημένους δικαστικούς να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές της ΧΑ», υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «λόγω των δημοτικών εκλογών και των υψηλών ποσοστών» του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι «η εκτροπή δεν θα περάσει».

«Πρόκειται ασφαλώς για λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες», ανέφερε σε λιτή ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων απαντώντας στον βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης.