Αρνητικός εμφανίστηκε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης όσον αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης έκτακτου επιδόματος για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή για ένα νέο κοινωνικό μέρισμα.

Ads

Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε σε σοβαρό έλλειμμα συνεπώς δεν μπορώ να εισηγηθώ κάποιο επίδομα τις γιορτές σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Ο ρόλος μου είναι αυτός της εγκράτειας. Προτιμούμε να βοηθούμε τα ευάλωτα νοικοκυριά παρά να πάρουμε έκτακτα μέτρα. Έχουμε δώσει ήδη σημαντικές ενισχύσεις» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 
Πρόσθεσε επίσης, πως «με 7,3% έλλειμμα δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης» ενώ εκτίμησε ότι οι αυξήσεις των βασικών προϊόντων -πλην ρεύματος- θα υποχωρήσουν πριν τον Απρίλιο.

Αργότερα, ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 δήλωσε πως «η κυβέρνηση αν θεωρήσει ότι πρέπει να πάρει κάποιο επιπλέον μέτρο, θα το πάρει. Ο αρμόδιος όμως για τη δημοσιονομική πολιτική δεν εισηγείται δαπάνες» είπε ενώ προσέθεσε ότι «ολοκληρώσαμε με το επίδομα θέρμανσης». Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση είναι επαρκή μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ παρεμβάσεις θα χρειαστούν πλέον μόνο για τις αρχές του 2022.