Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος του Πρώτου Θέματος, Θέμος Αναστασιάδης. Τη σχετική επιστολή, μάλιστα δεν έστειλε ο ίδιος αλλά ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας Χαράλαμπος Κούτρας.

Ads

Ο Χ. Κούτρας ανέφερε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης λείπει για προσωπικούς λόγους στο εξωτερικό και δεν μπορεί να παρευρεθεί ενώ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει και θα είναι διαθέσιμος στην Επιτροπή. Ο Χαράλαμπος Κούτρας όπως είπε είναι εξουσιοδοτημένος να καταθέσει εκ μέρους του.

Επειδή έως την περασμένη Παρασκευή δεν υπήρχε θετική απάντηση από την πλευρά Αναστασιάδη ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε την επιβεβαίωση της παρουσίας του. 

Προχθές ο Χαράλαμπος Κούτρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ενημέρωσε ότι υπάρχει αδυναμία του Θ. Αναστασιάδη να έρθει στην Επιτροπή. 

Ads

«Προσωπικά με ξένισε, γιατί ήταν γνωστό από τα τέλη Ιουλίου. Ζήτησα να υπάρχει γραπτό κείμενο και πρόταση για μία άλλη ημέρα εξέτασης», επεσήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος. 

Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής σε τοποθετήσεις τους έκριναν «προσβλητικό» και «απαξιωτικό» τον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στην Επιτροπή ο Θέμος Αναστασιάδης και έκριναν την παρουσία του απαραίτητη.